Jasper Heidinga: fijne samenwerking en heldere rollen

“Marcel en ik kwamen met elkaar in aanraking tijdens de ontwikkeling van toetssysteem ProctorVIEW. Dat is een niet-standaard-oplossing en de ontwikkeling ervan was een intensief samenwerkingsproces.”

“Tijdens ons project was er een duidelijke taalverdeling: hij bedacht het concept en ik zorgde voor de technische doorvertaling. Zijn briefings waren concreet en helder en de samenwerking verliep erg soepel.

Ons eerste doel was een Minimum Viable Product, een MVP. Een eerste basisversie die we stapsgewijs hebben doorontwikkeld tot de volwassen en fantastisch functionerende versie die er nu is. Dat ging voortvarend.”

“Met ProctorVIEW zijn al meer dan 7.500 toetsen afgenomen. Omdat het een compleet nieuw systeem was, was er in het begin weleens een kinderziekte – dat is normaal bij nieuw ontwikkelde software.

Als een systeem van een dergelijke omvang niet meteen vlekkeloos werkt, kan het behoorlijk spannend worden. Marcel is onder die hoge druk altijd kalm en relaxed gebleven en dat waardeer ik erg aan hem. Het is een eerlijke, integere man. Dat maakte onze samenwerking buitengewoon prettig.”

Jasper is directeur van Bending the Rules, een innovatieve software ontwikkelaar die werkt met de nieuwste technieken.