Evelien van Limbeek: We hebben niet eens een ander gevraagd

“En achteraf ben ik daar blij mee, zegt zij. Collega’s hadden een goede ervaring met Marcel. Daarom heb ben we hem gevraagd.” 

Evelien werkt als docent en onderzoeker bij de Academie Verloskunde Maastricht van ZUYD Hogeschool. We spreken met haar over het project klinisch redeneren met de Script Concordance Test. 

“Bij ZUYD zijn we constant aan het vernieuwen. Dat inspireert mij. Dus was het mooi dat ik als projectleider samen met de opleidingen Hbo-Verpleegkunde en de Master Advanced Nursing Practice kon gaan werken aan de invoering van de Script Concordance Test in ons onderwijs. We wilden die methode gebruiken om klinisch redeneren sterker weg te zetten in het curriculum. SCT is eigenlijk een methode om klinisch redeneren te toetsen, maar wij wilden het gebruiken om te leren, dus formatief en niet summatief. Daar hadden we Marcel, met zijn SCT-ervaring, bij nodig.”

Professionaliseren
“Er was direct een prettige samenwerking met Marcel. Bij het eerste contact hebben we onze eisen en wensen doorgesproken. Hij maakte duidelijk wat hij te bieden had voor wat wij konden besteden. We werden het snel
eens. Niet alleen over het budget, ook over punten waarop hij ons kon professionaliseren.”

Samen aan de slag
“Marcel is een prettige partner om mee samen te werken, heel toegankelijk en flexibel. Elke opleiding had zo zijn eigen wensen. Dat heeft hij prima weten op te vangen. Toen er één opleiding door omstandigheden wat achterop raakte in het proces wist hij de docenten er alsnog bij te betrekken. Als er iets onduidelijk was bij hem of bij een van ons dan mailden we daarover en loste hij dat op. Zijn ruime ervaring komt ook tot uitdrukking in het instructiefilmpje dat hij maakte voor mensen die met de SCT aan het werk moeten. Hij regelde het zo dat de mensen, die ons hielpen bij de validering van de toetsen, efciënt konden werken. 

Terug- en vooruitkijken
“Terugkijkend heeft zijn bijdrage enorm geholpen om dit project tot een succes te maken. Er ligt nu een mooie basis voor opleidingen die met SCT aan de slag willen.”

Evelien van Limbeek werkt als docent en onderzoeker bij de Academie Verloskunde Maastricht van ZUYD Hogeschool.