Hans Aerts: Kijk of er een klik is

“Tegen iemand die overweegt Marcel van Brunschot in te schakelen zeg ik: ga eens met ‘m in gesprek. Als er een klik is, dan komt het met het werk ook wel in orde. Dat is mijn ervaring. Ik kende Marcel van een eerder project waarin hij heel conscientieus en ondersteunend was. Dus ik heb geen moment geaarzeld toen er zich bij onze hogeschool een project aandiende.” 

Aan het woord is Hans Aerts, de voorzitter van het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV).
Werk dat hij combineert met zijn functie van opleidingsmanager bachelor verpleegkunde bij de Hogeschool Utrecht.

iQualify implementeren

“Bij de HU helpt Marcel ons bij de implementatie van iQualify. Marcel is bekend met dat systeem door zijn ervaring bij Infoland. Dat helpt natuurlijk al, maar belangrijker vind ik de passie waarmee hij te werk gaat. Marcel is helder in de communicatie, houdt zich aan zijn afspraken en hij is makkelijk benaderbaar voor de docenten. Marcel ondersteunt hen op zijn eigen, gedreven manier met het opzetten van het hele toetssysteem.”

Klinisch redeneren 

“Ik zag dat het met iQualify soepel loopt en toen realiseerde ik me dat we ook een Script Concordance Test willen opzetten, waarmee hij ervaring heeft. Bij de opzet van dat systeem van klinisch redeneren gebruiken
we zijn expertise ook. Daar duikt hij in en bijt zich erin vast. Je ziet gewoon dat hij weet hoe je zo’n project tot een goed einde kunt brengen. Daarnaast heeft Marcel ervaring met de toetsbank ‘Toetsen met de BoKS’. Die krijgt het LOOV terug en zal gebruikt moeten gaan worden. Dus ook daar zullen we Marcels ondersteuning bij vragen.”

Goed samenwerken

“Eerlijk gezegd bevalt de samenwerking met Marcel mij nog beter dan ik me had voorgesteld. Dat heeft te maken met zijn bereikbaarheid en hoe makkelijk docenten contact met hem zoeken en ondersteuning vragen.
Hij zorgt ook dat ze niet afhaken. Hij houdt ze erbij.”


Deadlines halen

“Eigenlijk was mijn enige zorg dat Marcel niet op tijd de eindstreep voor de implementatie van iQualify zou halen. Maar de eerste toetsing is inmiddels achter de rug. Dus ongemerkt houdt hij ook de deadline goed in de gaten.”
Bent u niet een beetje te enthousiast over Marcel? Tja, we begrijpen elkaar goed. Er is gewoon een klik.

Hans Aerts is voorzitter van het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV) en opleidingsmanager bachelor verpleegkunde bij de Hogeschool Utrecht.